SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandbybygdens Idrottsförening
Parkour
Ledare och nyttig info
Nyttig info om parkouren

Filosofi

Parkour handlar om mycket mer än att bara ta sig över hinder. Utövare får med tiden en helt ny syn på sin omgivning. Det som tidigare har varit hinder och svårigheter förvandlas istället till en lekplats full av möjligheter och kreativitet. det är bara fantasin som sätter gränserna

 

Kläder

Inom parkour ska du klä dig i det som känns bäst och som du kan röra dig smidigast i. Vanligast använder utövare mjukisbyxor, en skön tröja som samt ett par träningsskor med dämpning.

 

Säkerhet

Att göra kroppen varm och redo inför passet är viktigt och är av säkerhetsskäl en obligatorisk del av parkouren. Det förbereder både kropp och sinne för det som komma skall samtidigt som det reducerar risken för skador. En uppvärmning inom parkour bör därför alltid innehålla stort fokus på muskler, leder samt sinne

 

Ledare

Våra ledare har många års erfarenhet och innan dem blivit ledare så har dem gått bredvid en överledare under 1års tid, dem har även haft hand om stora parkour läger även kallat sportcamp för parkourare.

 

Vem utbildar ledarna

Joakim har hand om ledarnas utveckling och träning så att övningar lärs ut på ett korrekt och säkert sätt.

 

Joakims meriter och utmärkelser är:

Sveriges idrottskille

Sveriges ungdomsledare

Ungdomsledarstipendium av kultur och fritidsnämnden

Drivande i parkour, tricking, freeruning utbildningar

Skadehanterings utbildning på MMF stadion

KFUM Ledare utbildning

PKTR utbildning

Överledare på parkour sportcamp  

Barnkonventions utbildning